HET   HERSTEL  VAN  "HET   GROENE  MEER"
Het is jammer dat Jan de Winter overleed in het jaar dat de beheersstichting werd opgericht die zich ten doel stelde het gebied - waar Jan en zijn vrienden op karper visten - weer in de oude glorie te herstellen.

Het is voor mij moeilijk onder woorden te brengen wat het voor mijzelf betekent als ik weer eens die kant op ga.
Bijna overal heb ik mijn herinneringen. Platliggend achter een dijkje bij noodweer en hevige bliksem, de hengels ver weg neergelegd, de mooie snoek op die kruising, de karpers in de sloot van "de Dominee", kortom veel gaat er in mij om.
In ieder geval neem ik geen hengelmateriaal mee. Meestal volstaat een digitale camera, waarmee ik dan het gebied intrek. O,ja, ik zie heus wel die bellen en ook die zwiepende rietstengels, maar ik hou het voor mijzelf, genietend en kijkend ernaar in de geest van Jan.

De mensen die het herstel ter hand hebben genomen zijn net als Jan idealisten, mensen met hun hart op de juiste plaats. Niet altijd makkelijk om mee om te gaan, maar prachtmensen!

Onderstaand geef ik u een foto-impressie van vorig jaar; in feite kijkt u daarmee al een stuk terug in de tijd.
Geniet ervan, komend voorjaar [ 2003] neem ik weer foto's, dus blijf een kijkje nemen.......
Zo zag het Groene Meer eruit in 1950
anno 2002
de grote vaart
Ganzen in de hoofdvaart, op de achtergrond de resten van een lelieveld......... Karper, ja juist daar!
De andijvie-achtige planten onder water komen weer terug!!
Het Groene Meer van het zuiden uit
Geen hengel; alleen de camera en maar kijken............
Terwijl je dat zo op het oog niet zou zeggen!!!
Tja, ik kan wel uren van uw kostbare internet tijd vullen met deze foto's,  maar ik kan niet zien of u een snelle verbinding heeft of niet zo een snelle. Ik beloof u echter plechtig dat ik de foto's regelmatig ververs, en zeker in het voorjaar als het "spul" weer op de wagen gaat.
Onderstaand de laatste foto uit de omgeving waar Jan B. de Winter ongelooflijke avonturen heeft beleefd met zijn Engelse en Nederlandse vrienden.
Hardwerkende mensen bezig met het herstel van dit unieke gebied, chapeau!!
© webmaster karper-nostalgie.info 2002-2003
no-rightclick